114071

Helm Scott Nero PLUS (CE & CPSC)

ID {{ productCode }}

De Scott Nero Plus fietshelm in wit is het „vlaggenschip” onder de integrale helmen van Scott.

Beschikbaarheid

Artikel is tijdelijk uitverkocht

Het artikel is momenteel niet beschikbaar. Bekijk de artikelen die we op voorraad hebben.

Bestelnummer: 114071

product:pricePerUnit {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Laagste prijs in de afgelopen 30 dagen: 165.70 €
Helm Scott  Nero PLUS (CE & CPSC)

Helm Scott Nero PLUS (CE & CPSC)

235.00
165.70
Je bespaart 69.30 €
product:pricePerUnit {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Laagste prijs in de afgelopen 30 dagen: 165.70 €

Parameters

Technologie Scott MIPS
Geslacht unisex
Bedoeld voor Bergafwaarts, BMX
Kleur Wit
Gewicht 1200 gr
Gebruik volgens rijstijl MTB, freestyle

Beschrijving

De Scott Nero Plus fietshelm in wit is het „vlaggenschip” onder de integrale helmen van Scott.

Veilig op elk terrein

Integral HelmetScott Nero Plus combineert de hoogste veiligheid en uitstekende ventilatie. De veiligheidsvoorzieningen omvatten het revolutionaire MIPS® -hersenbeschermingssysteem, een veiligheidsvizier en een duurzaam bevestigingssysteem met D-ringen. Uitstekende ventilatie wordt verzorgd door grote inlaatkleppen aan de voorkant van de helm, die aansluiten op diepe kanalen die door de binnenkant van de schaal lopen, en 7 kleppen aan de zijkanten en achterkant. Als je desondanks zweet, zijn de uitneembare voeringen eenvoudig te reinigen.

Eigenschappen

  • MIPS-technologie
  • ABS harde schaal
  • Inzetstuk van EPS-schuim
  • Verstelbare veiligheidshoes
  • Uitneembare wasbare voering
  • Gewatteerde kinriem met D-ringsluiting
  • Gewicht ca. 1220 g

Technologieën (1)

Scott MIPS

Op zoek naar de beste bescherming die er te koop is? Kies een helm met MIPS.

SCOTT-helmen met een geïntegreerd MIPS®-hersenbeschermingssysteem bieden een geheel nieuwe dimensie van veiligheid. Het maakt niet uit hoe of waar u rijdt, kies een SCOTT-helm en rijd veiliger.


Conventionele helmen zijn getest om loodrecht op een vast kussen te vallen. Ze zijn gemaakt om het hoofd te beschermen tegen directe/radiale impact. MIPS doet al meer dan 15 jaar onderzoek naar vallen die in het echte leven gebeuren. In samenwerking met toonaangevende, wereldberoemde neurochirurgen en experts heeft MIPS® bevestigd dat wanneer een persoon valt, in de meeste gevallen het hoofd de grond onder een bepaalde hoek raakt, wat resulteert in een hersenschudding veroorzaakt door een roterende impact die hersenbeschadiging kan veroorzaken. Een helm die is uitgerust met het MIPS®-systeem absorbeert het grootste deel van deze rotatie-energie en kan u dus een hogere bescherming bieden. Lukt het je toch om je hoofd recht te stoten, dan beschermt een helm met het MIPS®-systeem je net zo goed als een gewone helm.


De functionaliteit van MIPS lijkt op het eigen beschermingssysteem van de hersenen, dat wordt omgeven door hersenvocht, waarvan de lage wrijving de glijdende (beschermende) beweging van de hersenen in de schedel tijdens een botsing mogelijk maakt. Het MIPS®-hersenbeschermingssysteem is ontworpen om de hersenen te beschermen tegen schokken onder een hoek door de natuurlijke wrijving van de hersenen na te bootsen en een barrière te creëren die de overdracht van impactenergie naar de hersenen vermindert. Tijdens een schuine impact beweegt de helm op de wrijvingsarme MIPS®-laag, waardoor de rotatiekracht die op de hersenen wordt overgedragen tot een minimum wordt beperkt.

Naar informatie over technologie

Komt voor in de categorieën

Beoordeling (0)

Het artikel is nog niet beoordeeld. Wees de eerste!

Beoordeling toevoegen

Vragen (0)

Wat wil je over dit artikel weten?

Stel een vraag en je krijgt binnen 24 uur antwoord van ons

Vraag stellen